Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο $1,37 το ευρώ μετά την πορτογαλική δημοπρασία

Κάτω από το 1,38 δολ. είναι διαπραγματεύσιμο το ευρώ μετά τη δημοπρασία ομολόγων της Πορτογαλίας όπου καταγράφηκε εκτίναξη αποδόσεων. Νέο ιστορικό υψηλό και για τα ιρλανδικά spreads.

Αδιάκοπη αποδεικνύεται η πτωτική πορεία του ευρώ, που σήμερα υποχώρησε ακόμη και από το 1,3760 δολ. και σε χαμηλό έξι εβδομάδων έναντι της στερλίνας.

Traders της αγοράς συναλλάγματος επισημαίνουν ότι η σημερινή δημοπρασία ομολόγων στην Πορτογαλία, όπου καταγράφηκε σημαντική αύξηση του κόστους δανεισμού, είναι ένας από τους παράγοντες για τη νέα υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη δημοσιονομική κατάσταση των χωρών της αποκαλούμενης περιφέρειας της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, η Πορτογαλία άντλησε 1,242 δισ. ευρώ από την έκδοση 6ετών και 10ετών τίτλων, με απόδοση 6,156% έναντι 4,371% στην προηγούμενη δημοπρασία του Αυγούστου.

Επισημαίνεται ότι το spread των ιρλανδικών τίτλων έναντι των γερμανικών bunds εκτινάχτηκε σήμερα Τετάρτη σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς διευρύνθηκε κατά 20 μονάδες βάσης, στις 592 μονάδες βάσης.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι διαπραγματεύσιμο στο 1,3775 δολ. και στις 86,18 πένες έναντι της βρετανικής στερλίνας, ενώ έναντι του ελβετικού νομίσματος είναι διαπραγματεύσιμο στο 1,3397 φράγκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v