Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κάτω από τα 1,29 δολ. το ευρώ

Ανοδικά κινήθηκε το ευρώ, παρά τα δυσμενή στοιχεία από τον γερμανικό δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW. Η επιτυχημένη έκδοση εντόκων στην Ιρλανδία, ήρε μία από τις βασικές ανησυχίες για την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Η απολύτως επιτυχημένη δημοπρασία εντόκων στην Ιρλανδία ήρε μία από τις μεγάλες ανησυχίες για την ευρωπαϊκή περιφέρεια, με αποτέλεσμα να κινηθεί ανοδικά και το ευρώ. Τα απογοητευτικά στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στην Γερμανία όμως, δεν «επέτρεψαν» στο ενιαίο νόμισμα να διατηρηθεί πάνω από τα 1,29 δολ.

Συγκεκριμένα, το ευρώ, βρέθηκε σε υψηλό ημέρας, στα 1,2915 δολ., στο άκουσμα της είδησης για την ιρλανδική δημοπρασία εντόκων, όπου καταγράφηκε σημαντική υπερκάλυψη της προσφοράς, αλλά και μείωση του επιτοκίου στον 10ετή τίτλο.

«Τα αποτελέσματα της δημοπρασίας ήταν πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν οι αγορές και υπάρχει διάχυτη ανακούφιση επειδή η Ιρλανδία μπόρεσε να πουλήσει αυτά τα ομόλογα» δήλωσε και ο Ian Stannard, αναλυτής για την αγορά συναλλάγματος τη BNP Paribas.

Το ευρώ όμως, σύντομα υποχώρησε κάτω από τα 1,29 δολ, στα 1,2885 δολ, καταγράφοντας ωστόσο και πάλι κέρδη σε σύγκριση με τα χθεσινά επίπεδα και μάλιστα της τάξεως του 0,4%.
Τα στοιχεία που προέκυψαν από την Γερμανία άλλωστε, δεν συνάδουν με σημαντική ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος, καθώς ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ΖΕW, υποχώρησε πολύ περισσότερο των εκτιμήσεων, σε χαμηλό 16 μηνών.

«Τα πολύ πιο αδύναμα των αναμενόμενων στοιχεία από το ZEW, καθιστούν δύσκολη την διατήρηση των κερδών του ευρώ» εξηγεί και ο Stannard

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v