Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ανοδική πορεία του ευρώ

Κατά 0,4% στο 1,3208 δολ. ενισχύεται το ευρώ στηριζόμενο από την εντυπωσιακή ανάκαμψη που καταγράφει ο γερμανικός κλάδος μεταποίησης, αλλά και τις εξελίξεις ως προς την εκταμίεση της 2ης δόσης δανείου στην Ελλάδα

Κατά 0,4% στο 1,3208 δολ. ενισχύεται το ευρώ στηριζόμενο από την εντυπωσιακή ανάκαμψη που καταγράφει ο γερμανικός κλάδος μεταποίησης, αλλά και τις εξελίξεις ως προς την ευρωπαϊκή περιφέρεια και ειδικότερα την Ελλάδα και την Ισπανία.

Η ανακοίνωση της εκτίναξης των παραγγελιών στον γερμανικό κλάδο μεταποίησης κατά 3,2% τον Ιούνιο έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 1,4% ήταν αρκετή για να ξεκινήσει νέα ανοδική πορεία για το ευρωπαϊκό νόμισμα, που νωρίτερα είχε υποχωρήσει στο 1,3120 δολ.

Παράλληλα, το πράσινο φως που έλαβε η Αθήνα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου από ΔΝΤ και ΕΕ διεύρυνε το θετικό κλίμα καθώς οι επενδυτές στην αγορά συναλλάγματος βλέπουν πως η κρίση χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας αντιμετωπίζεται.
Απτή απόδειξη και η επιτυχημένη δημοπρασία 3ετών κρατικών ομολόγων στην Ισπανία.

Η μετέπειτα πορεία του ευρώ θα κριθεί από την απόφαση της ΕΚΤ ως προς τα επιτόκια, αλλά και τις δηλώσεις Jean Claude Trichet ως προς το εάν θα διατηρηθεί η επεκτατική νομισματική πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v