Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό έτους το γεν έναντι του δολαρίου

Σε υψηλό έτους έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το γεν, ενώ ενισχύεται για τρίτη ημέρα και έναντι του ευρώ, καθώς οι ενδείξεις ότι η παγκόσμια ανάκαμψη χάνει «momentum» έδωσε ώθηση στην ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα.

Σε υψηλό έτους έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται το γεν, ενώ ενισχύεται για τρίτη ημέρα και έναντι του ευρώ, καθώς οι ενδείξεις ότι η παγκόσμια ανάκαμψη χάνει «momentum» έδωσε ώθηση στην ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα, ως καταφύγιο.

Το γεν ενισχύθηκε έναντι και των 16 νομισμάτων πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ των ΗΠΑ, αλλά και μετά την ανακοίνωση για απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής και αύξησης της ανεργίας στην Ιαπωνία.

Το δολάριο καταγράφει την μεγαλύτερη υποχώρηση έναντι του ευρώ από τον Μάιο του 2009, μετά το σχόλιο του επικεφαλής της Federal Reserve Bank του St. Louis ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς την κατεύθυνση μιας Ιαπωνικού τύπου ύφεσης.

Το γεν ενισχύθηκε στα 86,21 γεν ανά δολάριο, έχοντας καταγράψει άνοδο της τάξης του 2,6% έναντι του δολαρίου αυτόν τον μήνα. Παράλληλα, η ισοτιμία του με το ευρώ διαμορφώθηκε στα 112,49 γεν ανά ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνονταν στα 1,3047 δολάρια/ευρώ


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v