Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρεία υποχώρηση του δολαρίου

Στο χαμηλότερο επίπεδο έξι μηνών έναντι του ευρώ και 10 μηνών έναντι της βρετανικής στερλίνας υποχωρεί το δολάριο. Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του διετούς Treasury, στο 0,534%.

Πτωτικά κινείται το δολάριο έναντι σχεδόν όλων των νομισμάτων καταγράφοντας χαμηλό έξι μηνών έναντι του ευρώ και 10 μηνών έναντι της βρετανικής στερλίνας. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχώρησε στα 85,85 γεν, που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Νοεμβρίου, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί για 5η ημέρα, στο 80,587 στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,3240 δολ, που είναι υψηλό έξι μηνών, ενώ η βρετανική στερλίνα στα 1.5908 δολ. καταγράφοντας ενίσχυση 1,4%
.
Αφενός, πληθώρα μακροοικονομικών στοιχείων επιβεβαιώνουν την ευρωπαϊκή αναπτυξιακή πορεία. Αφετέρου, τα εταιρικά αποτελέσματα δίνουν μία εικόνα καλύτερη των προσδοκιών με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μην στρέφονται στις αποκαλούμενες ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως είναι το αμερικανικό νόμισμα.

Η τάση αυτή, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της απόδοσης του διετούς Treasury σε ιστορικό χαμηλό, στο 0,534%, αλλά και τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke συντείνουν στην αρνητική τάση για το δολάριο. "Διατηρούμε την ισχυρή στήριξη από τη νομισματική πολιτική για την ανάκαμψη", δήλωσε ο κ. Bernanke αφήνοντας να εννοηθεί πως τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και για το μεγαλύτερο μέρος του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v