Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 1,33 δολ. το ευρώ μετά την ανεργία ΗΠΑ

Αν και κινήθηκε ανοδικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, το δολάριο διολίσθησε μετά την ανακοίνωση των απογοτευτικών μεγεθών για την αμερικανική οικονομία.

Αν και κινήθηκε ανοδικά στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, το δολάριο διολίσθησε μετά την ανακοίνωση των απογοτευτικών μεγεθών για την αμερικανική οικονομία, που έδειξαν καθαρή μείωση στα μισθολόγια πλην του αγροτικού τομέα κατά 131.000 θέσεις.

Το δολάριο διολίσθησε σε χαμηλό οκτώ μηνών έναντι του γεν στα 85,15 γεν, ενώ το ευρώ ενισχύθηκε έως το υψηλό τριών μηνών στα 1,33 δολάρια.

Νωρίτερα, το ενιαίο νόμισμα είχε πιεστεί εξαιτίας της αιφνιδιαστικής μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας τον Ιούνιο.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε πως τον Ιούνιο, η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκε κατά 0,6% μετά από έναν ισχυρότατο Μάιο κατά τον οποίο ο βιομηχανικός κλάδος αναπτύχθηκε κατά 2,9%. Επισημαίνεται πως η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ είχε στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στην διαφαινόμενη ισχύ της γερμανικής οικονομίας.

Έτσι, με το άκουσμα της είδησης, το ενιαίο νόμισμα βρέθηκε να υποχωρεί στο 1,3160 δολ, ενώ χθες ήταν στο 1,3182 δολ και νωρίτερα στην εβδομάδα είχε ενισχυθεί ακόμη και στο 1,3262 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v