Ράλι ανόδου του ευρώ

Πάνω από τα 87,7 σεντ έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε το ενιαίο νόμισμα. Η πτώση της αμερικανικής αγοράς και οι συνεχείς ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις λογιστικές ατασθαλίες των εταιριών, έπληξαν το αμερικανικό νόμισμα.

Σταθερά πάνω από τα 87,7 σεντ έναντι του δολαρίου κυμαίνεται το ενιαίο νόμισμα, ύστερα από την απογοητευτική πορεία της αμερικανικής αγοράς και τα θετικά στοιχεία που έρχονται από την οικονομία της ευρωζώνης.

Αναλυτές της Merrill Lynch σχολιάζουν ότι ύστερα από την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής της ευρωζώνης, την πρώτη μετά τον Ιούνιο του 2001, ενισχύεται ακόμη περισσότερο η αισιοδοξία σχετικά με τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι παρατηρητές της αγοράς οι οποίοι παραμένουν προβληματισμένοι για την πορεία του ευρώ, εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή τους σχετικά με το ότι τα κέρδη του ευρώ δεν ήταν ακόμη υψηλότερα, δεδομένων των δυσμενών συνθηκών της αμερικανικής αγοράς.

Την ίδια στιγμή, διορθωτικές τάσεις επικρατούν στην αγορά των εμπορευμάτων, με το χρυσό να κινείται στα 293 δολάρια την ουγκιά, σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 296 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v