Στα επίπεδα της Παρασκευής το ευρώ

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ. Το ευρώ διαμορφώνεται στα 87,29 σεντς.

Μικρές διακυμάνσεις καταγράφουν οι ισοτιμίες των τριών βασικών νομισμάτων κατά τις σημερινές συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου.

Το απόγευμα το ευρώ διαμορφωνόταν στα 87,29 σεντς, έναντι 87,40 σεντς το πρωί και 87,29 σεντς στο κλείσιμο της Παρασκευής. Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,78 γεν ανά ευρω, έναντι 115,96 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,74 γεν ανά ευρώ στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Το δολάριο διαμορφώνεται στα 132,66 γεν, έναντι 132,68 γεν το πρωί και στα 132,55 γεν στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι το γεν είναι πιθανόν να ενισχυθεί μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου ότι θεωρεί βέβαιο ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός θα τηρήσει ”αυστηρό” πρόγραμμα αναζωογόνησης της ιαπωνικής οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι η ισοτιμία γεν δολαρίου υποχώρησε έως και στα 132,99 γεν ανά δολάριο όταν ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι συζήτησε θέματα ”υποτίμησης” με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό. Το ιαπωνικό νόμισμα ανέκαμψε μετά από τη διευκρίνηση εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα ”αποπληθωρισμού”.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς, το ευρώ εκτιμάται ότι θα σημειώσει και νέα πτώση έναντι του αμερικανικού νομίσματος, μετά την ανακοίνωση του γαλλικού ΑΕΠ την ερχόμενη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v