Πτώση του γεν έναντι ευρώ και δολαρίου

Σε αρνητική περιοχή κινείται το ιαπωνικό νόμισμα, ύστερα από τις προειδοποιήσεις της Moody’s για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ενώ οριακές μεταβολές σημειώνει το ενιαίο νόμισμα.

Κέρδη καταγράφουν τόσο το δολάριο όσο και το ευρώ έναντι του γεν, ύστερα από την προειδοποίηση της Moody’s για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιαπωνίας.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς κάνουν λόγο για διάρκεια της πτωτικής πορείας του γεν έναντι του δολαρίου, τουλάχιστον μέχρι και την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους στην Ιαπωνία, αυτή την Κυριακή. Η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου κυμαίνεται στα 133,22, κατορθώνοντας να ανακάμψει από το χαμηλό των 133,0 που ανήλθε η τιμή του έναντι του δολαρίου αμέσως μετά την ανακοίνωση της Moody’s.

Το ευρώ δεν σημειώνει αξιόλογες μεταβολές έναντι του δολαρίου, διαμορφούμενο στα 87,60 σεντ. Κύκλοι της αγοράς ωστόσο εκτιμούν ότι το ενιαίο νόμισμα μπορεί να αποκομίσει σημαντικά κέρδη, εάν τα αποτελέσματα λιανικής στις ΗΠΑ είναι απογοητευτικά, χωρίς να αποκλείουν η τιμή του να ανέλθει στα 88 σεντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v