Κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται η τιμή του ευρώ έναντι του δολαρίου, ύστερα από την ενίσχυση των προσδοκιών για γρήγορη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας σε συνδυασμό με το κλίμα για τις λογιστικές μεθόδους και τις ατασθαλίες των εταιριών στις ΗΠΑ.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων εβδομάδων, ύστερα από την επικράτηση έντονων προσδοκιών για γρήγορη ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Το ενιαίο νόμισμα κυμαίνεται στα 87,67 σεντ έναντι του δολαρίου, ενώ στη διάρκεια της ημέρας είχε αυξηθεί και στα 87,79, που είναι η υψηλότερη τιμή στην οποία έχει ανέλθει το ευρώ από τις 25 Ιανουαρίου.

Αναλυτές της χρηματαγοράς αναφέρουν ότι η άνοδος του ευρώ οφείλεται κυρίως στο ότι τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα είναι πιο αισιόδοξα στην Ευρώπη από ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το δολάριο απώλεσε και το σημαντικότερο μέρος των κερδών του έναντι του γεν, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα 134,29.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v