Ενισχύεται το γεν, υποτονικά το ευρώ

Οι τάσεις ανάκαμψης που εμφανίζει σήμερα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το γεν οφείλονται στην έντονη φημολογία ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για τη στήριξή του, ενώ το ευρώ παραμένει κάτω από τα 87 σεντς.

Οριακές αυξομειώσεις καταγράφει το ευρώ στην διεθνή αγορά συναλλάγματος. Ειδικότερα, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφώνετα στα 0,8674 δολάρια.

Παράλληλα η ισοτιμία του ευρώ έναντι της λίρας Αγγλίας διαμορφώνεται στις 0,6135 λίρες, ενώ η ισοτιμία του ευρώ έναντι του γεν διαμορφώνεται στα 115,80 γεν ανά ευρώ.

Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι της λίρας Αγγλίας διαμορφώνεται στα 1,4141 δολάρια ανά λίρα Αγγλίας, ενώ έναντι του γεν διαμορφώνεται στα 133,44 γεν ανά δολάριο.

Οι τάσεις ανάκαμψης που εμφανίζει σήμερα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος το γεν οφείλονται στην έντονη φημολογία ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για τη στήριξή του.

Ο Ιάπωνας υφυπουργός Οικονομικών, Χαρουχίκο Κουρόντα, δήλωσε σήμερα ότι η Κυβέρνησή του παρακολουθεί τις διακυμάνσεις στην αγορά και θα λάβει μέτρα σε περίπτωση που θεωρηθεί σκόπιμο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παρατηρητών της αγοράς η δήλωση του ιάπωνα αξιωματούχου σημαίνει ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει περαιτέρω υποχώρηση του γιεν εν όψει της συνόδου του G7 την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v