Εξασθενημένο το ευρώ έναντι δολαρίου

Η ανακοίνωση για απρόσμενη μικρή μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, πίεσε το ευρώ στο χαμηλότερο επίπεδο του εξαμήνου έναντι του δολαρίου. Στη διάρκεια της ημέρας, όμως, το ευρωπαικό νόμισμα ανέκαμψε ελαφρά και διαπραγματευόταν μεταξύ 0,8564- 0,8642 δολαρίων.

Διακυμάνσεις εμφάνισε το ευρώ που διαπραγματευόταν στην αγορά του Λονδίνου μεταξύ 0,8564-0,8642 δολαρίων από 0,8585 δολάρια που ήταν αργά το βράδυ της Πέμπτης στη Ν. Υόρκη.

Η ανακοίνωση για απρόσμενη μικρή μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ, πίεσε το ευρωπαικό νόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδο του εξαμήνου έναντι του δολαρίου, αλλά μετά το ευρωπαϊκό νόμισμα ανέκαμψε ελαφρά. Πιέσεις στο ευρώ προκάλεσαν και οι πωλήσεις ευρώ έναντι γεν, καθώς κατά την μετατροπή ευρώ σε γεν προηγούνται οι πωλήσεις ευρώ έναντι δολαρίων και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται τα δολάρια για την αγορά γεν.

Θετικά επηρεάζει το δολάριο η εκτίμηση για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ. Την αισιοδοξία για ανάκαμψη του βιομηχανικού τομέα στις ΗΠΑ ενίσχυσε η ανακοίνωση ότι ο ΡΜΙ παρουσίασε τον Ιανουάριο αύξηση για πρώτη φορά στους τελευταίους τέσσερις μήνες. Την ελκυστικότητα του δολαρίου ενισχύει η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στράφηκε, επίσης, στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό Ιανουαρίου στην ευρωζώνη. Η εκτίμηση ότι η διαφαινόμενη αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων στην ευρωζώνη, για πρώτη φορά στους τελευταίους επτά μήνες, θα καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ, ασκεί πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v