Πάνω από τα 87 σεντς κινείται το ευρώ

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινείται το πρωί της Τρίτης το ευρωπαϊκό νόμισμα ξεπερνώντας τα 0,87 δολάρια, πορεία οφειλόμενη στην υποχώρηση του δολαρίου λόγω Wall και στα θετικά μηνύματα από τον ευρωπαϊκό δείκτη του τομέα υπηρεσιών.

Πάνω από τα 0,87 δολάρια κυμαίνεται το ευρώ την Τρίτη, εκμεταλλευόμενο τις πιέσεις στο δολάριο λόγω της πτώσης της Wall, αλλά και τα θετικά αποτελέσματα του ευρωπαϊκού δείκτη τριτογενούς τομέα.

Το πρωί της Τρίτης το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο έναντι του δολαρίου προσεγγίζοντας τα 0,872 δολάρια, κυρίως –όπως επισημαίνουν οι αναλυτές- λόγω του χθεσινοβραδινού πλήγματος της Wall Street, αλλά και καθώς υπήρχε έντονη φημολογία ότι δείκτης τριτογενούς τομέα της ευρωζώνης θα ξεπερνούσε το 50 όσον αφορά στον Ιανουάριο. Ο εν λόγω δείκτης κινήθηκε ανοδικά, επιβεβαιώνοντας τους αναλυτές, και προσέγγισε το 51,0, γεγονός που έδωσε νέα πνοή στην πορεία του ευρώ.

Όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι αναλυτές το κλίμα θα παραμείνει σήμερα θετικό καθώς αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση όσον αφορά στην πορεία του γαλλικού κατασκευαστικού κλάδου, ο δείκτης για τον οποίο προβλέπεται να έχει ανέλθει στο –9 από –18 που κυμαινόταν τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, στις διεθνείς χρηματαγορές, εξακολουθεί να επικρατεί ένα κλίμα δυσπιστίας ως προς το ευρωπαϊκό νόμισμα, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι δεν είναι σίγουρο για πόσο διάστημα το ευρώ θα ακολουθεί ανοδική πορεία, καθώς ακόμη είναι ευάλωτο και ”υποχωρεί με την παραμικρή φήμη και ευκαιρία”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v