Ανακάμπτουν ευρώ και γεν έναντι δολαρίου

Ελαφρά ανοδικές τάσεις ακολουθεί το ευρώ ύστερα από τις χθεσινοβραδινές απώλειες στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ και το γεν παραμένει στο επίκεντρο των επενδυτών εν όψει της συνεδρίασης της G-7.

Ανοδικά κινείται αυτή τη στιγμή το ευρώ τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του γεν, καθώς οι συνεχείς απώλειες στη Wall Street επέτρεψαν την ενίσχυση των κερδών του ευρωπαϊκού νομίσματος στα 87,32 σεντς έναντι του πράσινου νομίσματος. Θετικά κινήθηκε το ευρώ και έναντι της στερλίνας, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα 0,6159.

Το γεν από την πλευρά του κατόρθωσε να ανακάμψει από τις αρχικές απώλειες που κατέγραψε ύστερα από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (Boj) για διατήρηση της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων, με αποτέλεσμα να κυμαίνεται στα 133,73 έναντι του δολαρίου.

Η απόφαση αυτή της Boj αναμένεται να ενισχύσει τις πιέσεις προς την ιαπωνική κυβέρνηση από την G-7, η οποία ζητά την άμεση αντίδραση των κυβερνητικών αρχών της ασιατικής χώρας ώστε να βοηθήσουν την οικονομία να ανακάμψει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v