Κέρδη δολαρίου έναντι γεν - Οριακά το ευρώ

Ανοδικές τάσεις καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν και του ευρώ, το οποίο, ωστόσο, σημειώνει σθεναρή αντίσταση. Μάλιστα οι απώλειες του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου έχουν αγγίξει το υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών, ενώ το ευρώ υποχωρεί οριακά έναντι του δολαρίου.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει το δολάριο έναντι του γεν, ύστερα από τις αισιόδοξες εκτιμήσεις του G-7 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σχετικά με την αμερικανική οικονομία. Το ευρώ από την πλευρά του σημειώνει οριακές απώλειες έναντι του δολαρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι ύστερα από την ανακοίνωση αποχώρησης του προέδρου της ΕΚΤ, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, η όποια αβεβαιότητα σχετικά με τη διαδοχή του αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο ενιαίο νόμισμα. Το ευρωπαϊκό νόμισμα βρισκόταν στα 87,28 έναντι του δολαρίου, ενώ έναντι του γεν διαμορφωνόταν στα 117,38, σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 117,63.

Το ιαπωνικό νόμισμα δεχόταν ισχυρές πιέσεις από το δολάριο, καθώς η απόφαση του G-7 να μην προχωρήσει σε ιδιαίτερη αναφορά για το γεν, εκτιμήθηκε από τους επενδυτές ως ”άδεια” για περαιτέρω υποτίμηση του νομίσματος. Η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου κυμαινόταν στα 134,59.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v