Πιέσεις δέχεται το ευρώ

Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου (87,06) στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ενώ το γεν εξακολουθεί να υπερισχύει έναντι των δύο ισχυρότερων ανταγωνιστών του

Πιέσεις δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, ενώ το γεν εξακολουθεί να υπερισχύει έναντι των δύο ισχυρότερων ανταγωνιστών του, μετά την άνοδο που κατέγραψαν σήμερα για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 87,06 σεντς από 87,20 σεντς το μεσημέρι και έναντι 87,09 σεντς το πρωί. Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 115,15 γεν από από 115,53 γεν ανά ευρώ το μεσημέρι και 115,30 γεν ανά ευρώ νωρίς το πρωί.

Σημαντικές πιέσεις στο ευρωπαικό νόμισμα άσκησε η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών πτώση των λιανικών πωλήσεων στη Γερμανία, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλεί η αύξηση της ανεργίας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αγοραστικής κίνησης ιδίως κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 132,27 γεν από 132,39 γεν νωρίς το πρωί. Σημαντική στήριξη παρείχε χθες στο δολάριο η γνωστοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ -εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων- τη μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας διετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v