Σταθερά το ευρώ απέναντι σε γεν - δολάριο

Σταθερά κινείται το ευρώ απέναντι στο δολάριο, στα 87,32 σεντς, ενώ μικρές μεταβολές σημειώνει έναντι του γεν, κινούμενο στα 115,8 γεν. Ανεπηρέαστο άφησε γενικά το γεν η επίσκεψη Μπους στην Ιαπωνία, καθώς λίγα είναι τα νέα από τη συνάντηση με τον Ιάπωνα Κοϊζούμι.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς ισοτιμιών βρέθηκε τη Δευτέρα το ιαπωνικό νόμισμα, καθώς αναμενόταν η επίσκεψη Μπους στην Ιαπωνία να επηρεάσει τις τιμές του. Από τη συνάντηση ωστόσο δεν προέκυψε τίποτε το ιδιαίτερο, σύμφωνα με την άποψη ασιάτη αναλυτή.

Οι τάσεις για πώληση γεν, που πυροδοτήθηκαν από τη δήλωση- γκάφα του προέδρου Μπους, ο οποίος ανέφερε ότι συζητήθηκε η υποτίμηση (devaluation), δε διήρκεσαν πολύ, καθώς κυβερνητικός επίσημος λίγη ώρα αργότερα διόρθωσε, λέγοντας ότι συζητήθηκε ο πληθωρισμός (inflation).

Το γεν βρέθηκε στα 132,62 απέναντι στο δολάριο, καταγράφοντας μικρές μεταβολές από τη συνεδρίαση της Παρασκευής. Μικρές μεταβολές κατέγραψε και σε σχέση με το ευρώ, απέναντι στο οποίο βρέθηκε στα 115,8 γεν.

Σταθερό παραμένει εξάλλου, το ευρώ απέναντι στο δολάριο, στα 87,32 σεντς, αφού ο χαμηλός όγκος συναλλαγών πρέπει να αποδοθεί στην αμερικανική ”ημέρα του προέδρου”, η οποία είναι αργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v