Άνοδος για δολάριο - χαμηλότερα το ευρώ

Μικρές διακυμάνσεις επικρατούν το πρωί της Τρίτης όσον αφορά στις ισοτιμίες νομισμάτων, καθώς σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, το οποίο ακολούθως καταγράφει ανοδικές τάσεις έναντι του γεν.

Μικρές διακυμάνσεις παρατηρούνται σήμερα Τρίτη όσον αφορά στις ισοτιμίες, με το ευρώ να κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου, το οποίο καταγράφει ανοδικές τάσεις έναντι του γεν.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται στα 86,71 σεντς, παρουσιάζοντας καθοδική τάση σε σχέση με τα 87,07 σεντς που κυμαινόταν χθες το βράδυ στην Ευρώπη. Το πρωί στην Ασία το ευρώ διαπραγματευόταν μεταξύ 86,90 – 86,95 σεντς, με χαμηλότερο στα 86,92 σεντς.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ημερήσια διακύμανση του ευρώ θα βρίσκεται μεταξύ 86,60 – 86,73 σεντς. Οι ίδιοι τονίζουν ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα πλήττεται, καθώς εκτιμάται ότι η μικρή άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη το Δεκέμβριο, δεν θα καταφέρει να μεταβάλει το ρυθμό ανάπτυξής της.

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζει το αμερικανικό νόμισμα το οποίο κινείται ανοδικά έναντι του γεν στα 133,62 γεν. Το δολάριο διαπραγματεύεται από νωρίς το πρωί μεταξύ 133,40 – 133,60 γεν, εύρος τιμών αρκετά υψηλότερο από τα 132,66 γεν που έκλεισε χθες το βράδυ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ημερήσια διακύμανση του δολαρίου στην Ευρώπη θα βρίσκεται μεταξύ 132,70 – 133,80 γεν, ενώ οι ίδιο τονίζουν ότι αρνητική επίπτωση στο γεν έχει η ανησυχία ότι η ιαπωνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v