Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο ευρώ εν αναμονή της ΕΚΤ

Σε κλοίο πιέσεων παραμένει το ευρώ καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένο κάτω από το 1,16 δολ. Νέες πιέσεις ασκούνται στο γεν. Ενισχύεται το ελβετικό φράγκο.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί για τρίτη ημέρα έναντι του δολαρίου καθώς η ανάπτυξη της Κίνας «έτρεξε» περισσότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές με τους επενδυτές να στρέφονται σε τοποθετήσεις υψηλού ρίσκου.

Επιπλέον το ευρώ διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών έναντι του δολαρίου εν αναμονή της απόφασης της ΕΚΤ για αγορά κρατικών ομολόγων. Παράλληλα, το ελβετικό φράγκο ανακάμπτει μετά τη χθεσινή πτώση.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Mizuho Bank, Sireen Haraili, «Το δολάριο θα συνεχίσει να ενισχύεται έναντι του ευρώ και στο νέο έτος καθώς οι δύο Κεντρικές Τράπεζες θα ακολουθούν αντίθετες πολιτικές».

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,8% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 118,53 γεν.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1582 ενώ στις 16 Ιανουαρίου είχε πιάσει χαμηλό αντίστοιχο του Νοεμβρίου 2003, στο 1,1460.

Στον αντίποδα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,6% σε σχέση με το γεν στα 137,28.

Επιπλέον το ελβετικό φράγκο καταγράφει άνοδο 1,2% έναντι του ευρώ στο 1,0087 αφού πρώτα είχε υποχωρήσει 2,7% τη Δευτέρα.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται ανοδικά 0,3% στις 1.143,5 μονάδες ενώ στις 8 Ιανουαρίου είχε πιάσει ιστορικό υψηλό στις 1.147,54 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v