Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσες ανόδου για το ευρώ στο 1,1827 δολ.

Ενισχύεται το ευρώ. Ισχυρή άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος σε σχέση με το δολάριο. Στο επίκεντρο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ανακάμπτει το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς η απροσδόκητη πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, δημιουργεί προβληματισμό στην ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2015 από τη Fed.

Επιπλέον το γεν ενισχύεται σε υψηλό τεσσάρων εβδομάδων σε σχέση με το δολάριο καθώς οι επενδυτές στρέφονται στην «ασφάλεια» του ιαπωνικού νομίσματος την ώρα που ασκούνται πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια και στις τιμές των εμπορευμάτων.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της BNP Paribas, Vassili Serebriakov, «Οι αδύναμες λιανικές πωλήσεις στρέφουν την προσοχή των επενδυτών στην ισοτιμία γεν- δολαρίου. Υπάρχει διχογνωμία αναφορικά με τη δυνατότητα της Fed να αυξήσει τα επιτόκια στα μέσα του έτους. Ωστόσο δε βρισκόμαστε στο στάδιο εκείνο που η αγορά συναλλάγματος θα στηρίξει ένα ισχυρό δολάριο».

Το ιαπωνικό νόμισμα κινείται ανοδικά 1,4% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 116,29 γεν, αφού πρώτα ενισχυόταν σε υψηλό αντίστοιχο της 16ης Δεκεμβρίου, στα 116,07.

Παράλληλα, το γεν ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα έναντι του ευρώ καθώς καταγράφει άνοδο 0,9% στα 137,56.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται υψηλότερα 0,5% σε σχέση με το δολάριο στο 1,1827 αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως το 1,1727 ήτοι σε χαμηλό Δεκεμβρίου 2005.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρεί 0,5% στις 1.137,28 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Ιανουαρίου ο δείκτης είχε ανέλθει στις 1.147,54 μονάδες, σε υψηλό δεκαετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v