Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με μικρές διακυμάνσεις το ευρώ στο 1,1836 δολ.

Με μικρές μεταβολές κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Σε ανοδικό κανάλι το ιαπωνικό νόμισμα.

Ενισχύεται το γεν έναντι των υπολοίπων νομισμάτων καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε τοποθετήσεις περιορισμένου ρίσκου (όπως το ιαπωνικό νόμισμα) καθώς ασκούνται πιέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια και στην τιμή του πετρελαίου.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται σε υψηλά σχεδόν δεκαετίας στις 1.142 μονάδες, έν' αναμονή κρίσιμων οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας στις ΗΠΑ και θα δείξουν αν η ανάπτυξη της χώρας βασίζεται σε στέρεες βάσεις και αν η Fed θα προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων.

Επιπλέον, περιορίστηκαν οι πιέσεις στο ευρώ καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αγορά κρατικών ομολόγων.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,1% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 118,40 γεν ενώ την Παρασκευή είχε κινηθεί υψηλότερα 1%.

Παράλληλα, το γεν έναντι του ευρώ σημείωσε άνοδο 0,1% στα 140,12.

Με μικρές διακυμάνσεις κινείται το ευρώ σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να ισορροπεί στο 1,1836 αφού πρώτα την προηγούμενη εβδομάδα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είχε βρεθεί σε χαμηλό αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v