Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό σερί τεσσάρων ημερών για το ευρώ

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του ευρώ έναντι του δολαρίου. Σε νέο χαμηλό εννέα ετών το κοινό ευρωπαικό νόμισμα. Στο επίκεντρο η επικείμενη απόφαση Ντράγκι για αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ.

Το ευρώ υποχωρεί για τέταρτη μέρα σε σχέση με το δολάριο, καταγράφοντας το μακροβιότερο πτωτικό σερί των τελευταίων δύο μηνών μετά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Ο δείκτης δολαρίου ανήλθε σε υψηλό 2005 καθώς οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ αυξήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έπιασε νέο χαμηλό εννέα ετών έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι να ανακοινώσει αγορές κρατικών ομολόγων στα πλαίσια προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

«Όλοι στοιχηματίζουν πως ο Ντράγκι σύντομα θα πράξει ότι χρειάζεται. Τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν πως θα πρέπει να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση που θα περιλαμβάνει αγορά κρατικών ομολόγων», αναφέρει ο αναλυτής της USForex Inc., Ken Wills.

Το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1810 αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως το 1,1809, σε χαμηλό αντίστοιχο του 2006.

Στον αντίποδα το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύεται 0,2% έναντι του γεν στα 141,08. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες τρεις μέρες το ευρώ είχε υποχωρήσει συνολικά 2,9% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα.

Παράλληλα το δολάριο καταγράφει άνοδο 0,9% έναντι του γεν στα 119,46.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v