Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Κονστάνσιο έβαλε φρένο στη ανάκαμψη του ευρώ

Ξανά σε πτωτική τροχιά το ενιαίο νόμισμα, καθώς ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα δηλώνει πως η απόφαση για την αγορά κρατικών ομολόγων θα ληφθεί το α’ τρίμηνο του νέου έτους.

Κατά 0,2% υποχωρεί το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καθώς οι δηλώσεις στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δίνουν νέα τροφή στα σενάρια για αγορές κρατικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στα $1.2453, ενώ στην αγορά των ευρωπαϊκών ομολόγων συνεχίζεται το ράλι, με τα 10ετή yield Γερμανίας, Αυστρίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας να διαμορφώνονται σε νέο ιστορικό χαμηλό.

Ο Βίτορ Κονστάνσιο, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως η απόφαση για την αγορά κρατικών ομολόγων θα μπορεί να ληφθεί το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η ΕΚΤ ήδη αγοράζει καλυμμένα ομόλογα και ABS. «Θα πρέπει βεβαίως να παρακολουθήσουμε στενά, εάν ο ρυθμός αυτής της εξέλιξης είναι συμβατός με την προσδοκία μας. Ειδικότερα, κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους θα είμαστε σε θέση να κρίνουμε καλύτερα. Εάν δεν είναι έτσι, τότε θα συζητήσουμε αγορές άλλων τίτλων, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v