Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε πτωτική πορεία το γεν

Σε νέα χαμηλά κινείται το ιαπωνικό νόμισμα σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ. Ετοιμάζονται για εκλογές στην Ιαπωνία. Αγοράζει ευρώ η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας, λέει η UBS.

Παραμένει σε ανοδική πορεία το δολάριο έναντι του γεν καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε στάσιμος αν και οι αναλυτές ανέμεναν πτώση ενώ οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν.

Αναλυτικά το γεν διαπραγματεύεται σε χαμηλό άνω των επτά ετών έναντι του δολαρίου καθώς η χώρα ετοιμάζεται για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με τον πρωθυπουργό Shinzo Abe να προσδοκά τη νίκη προκειμένου να προχωρήσει σε νέα μέτρα οικονομικής στήριξης.

Αντίστοιχα, ήπιες πιέσεις ασκούνται και στο ευρώ μετά την απροσδόκητη πτώση στη βιομηχανική παραγωγή και στις υπηρεσίες το Νοέμβριο. Επιπλέον, σήμερα η UBS υποστήριξε ότι ενδεχομένως η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας να έχει ξεκινήσει την αγορά ευρώ προκειμένου να στηρίξει το εγχώριο νόμισμα.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί οριακά 0,1% σε σχέση με το δολάριο στα 118,04 γεν ενώ νωρίτερα σημείωνε πτώση έως 0,9% στα 118,98 ήτοι σε χαμηλό αντίστοιχο του Αυγούστου 2007.

Παράλληλα το γεν κινείται με μικρές διακυμάνσεις (κυρίως πτωτικές) έναντι του ευρώ στα 148,06.

Η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,2550.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρεί 0,1% στις 1.096,96 μονάδες αφού πρώτα χθες είχε κλείσει σε υψηλό Απριλίου 2009.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v