Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε κλοιό πιέσεων παραμένει το γεν

Σε νέα χαμηλά κινείται το γεν έναντι του δολαρίου (άνω των επτά ετών) και του ευρώ (άνω των έξι ετών) Σε πορεία ανάκαμψης παραμένει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Σε χαμηλό άνω των επτά ετών διαπραγματεύεται το γεν έναντι του δολαρίου καθώς εκτιμάται ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe θα κερδίσει τις πρόωρες εκλογές και θα προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και σε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί σε σχέση με τα περισσότερα νομίσματα, την ώρα που το ιαπωνικό ομόλογο μηδένισε για πρώτη φορά από τη μέρα που η Κεντρική Τράπεζα της χώρας προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί κάτω από το 1%.

Επιπλέον ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg προσεγγίζει υψηλό πέντε ετών λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Βάση των τελευταίων εξελίξεων ο αναλυτής της Mizuho Financial Group, Fabian Eliasson προέβλεψε ότι η ισοτιμία δολαρίου- γεν θα ανέλθει στα 120 γεν από τα 117,6 που είναι σήμερα.

Ειδικότερα το ιαπωνικό νόμισμα σημειώνει πτώση 0,7% σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 117,63 γεν αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως τα 117,68, σε χαμηλό αντίστοιχο του Οκτωβρίου 2007.

Επιπλέον το γεν κινείται χαμηλότερα 0,8% έναντι του ευρώ στα 147,69, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει σε χαμηλό Οκτωβρίου 2008 στα 147,78 γεν.

Παράλληλα το ευρώ ενισχύεται 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,2556.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v