Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν ευρώ και γεν έναντι του δολαρίου

Με άνεση κρατιέται το ευρώ πάνω από το 1,24 δολάρια παρά τις αρχικές πιέσεις που ασκήθηκαν. Ανοδικά κινείται και το γεν με στήριξη από τις δηλώσεις του Ιάπωνα Κεντρικού Τραπεζίτη.

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου αφού πρώτα κόντεψε να υποχωρήσει κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 1,24 δολ.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Societe Generale SA, Sebastien Galy "Δεν κατάφεραν οι traders να ρίξουν το ευρώ κάτω από το 1,24 οπότε προχώρησαν σε μείωση ανοιχτών θέσεων. Οι επενδυτές κλείνουν θέσεις καθώς έρχεται έναν μακρύ Σαββατοκύριακο (αργία την Πέμπτη λόγω της γιορτής των Ευχαριστιών).»

Επιπλέον το ιαπωνικό νόμισμα ανακάμπτει από το χαμηλό σχεδόν επτά ετών σε σχέση με το δολάριο καθώς ο Ιάπωνας Κεντρικός Τραπεζίτης υποστήριξε ότι η οικονομία βρίσκεται κοντά στο στόχο για επίτευξη πληθωρισμού 2%.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα ενισχύθηκε 0,3% σε σχέση με δολάριο με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2476 αφού πρώτα είχε υποχωρήσει έως και 0,3%. Σημειώνεται ότι το ευρώ είχε κινηθεί έως το 1,2358 στις 7 Νοεμβρίου σε χαμηλό Αυγούστου 2012.

Παράλληλα, το ιαπωνικό νόμισμα καταγράφει άνοδο 0,3% έναντι του δολαρίου στα 117,90 γεν ενώ έναντι του ευρώ, το γεν κινείται με μικρές διακυμάνσεις στα 147,11.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v