Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το δολάριο στο 1,2548

Δεύτερη ημέρα ανόδου του δολαρίου σε σχέση με το ευρώ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αποφάσεις της Fed. Τι λένε οι αναλυτές.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ να τερματίσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Το δολάριο κινείται ανοδικά για δεύτερη διαδοχική ημέρα σε σχέση με το ευρώ καθώς η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ταχύτερους ρυθμούς από τους προβλεπόμενους στο γ' τρίμηνο.

"Τα καλά στοιχεία ανάπτυξης στις ΗΠΑ στηρίζουν την απόφαση της Fed για τερματισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων, με συνέπεια το δολάριο να κινείται σήμερα ανοδικά. Οι επενδυτές πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην επόμενη κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αναλυτής της Wells Fargo & Co, Nick Bennenbroek.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg ενισχύεται σε υψηλό αντίστοιχο της 6ης Οκτωβρίου στις 1.073,85 μονάδες ενώ χθες είχε κινηθεί ανοδικά 0,6%.

Επιπλέον το δολάριο σημειώνει οριακή άνοδο 0,1% σε σχέση με το ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2616 αφού πρώτα ενισχυόταν έως το 1,2548, ήτοι σε υψηλό τριών εβδομάδων.

Παράλληλα η ισοτιμία δολαρίου- γεν διαμορφώνεται στα 108,89 ενώ νωρίτερα είχε ανέλθει έως τα 109,36 γεν.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v