Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με βήμα σημειωτόν το ευρώ - Κρατά τα 1,27 δολ.

Οριακές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος. Πάνω από τα 1,27 δολ παραμένει το ευρώ, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed και ενδείξεις για το μέλλον των επιτοκίων.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται οι βασικοί παίκτες στην αγορά συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές διστάζουν να προβούν σε σημαντικές κινήσεις, λίγο πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Ο δείκτης δολαρίου κινείται σταθεροποιητικά στα 85,397. Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχωρεί κατά 0,2% στα 107,97 γεν. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα κρατά τα υψηλά εβδομάδας που πέτυχε την Τρίτη και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,2730 δολ.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα  τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσής που εφάρμοσε κατά την τελευταία διετία στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης. Η προσοχή όμως, εστιάζεται στην ανακοίνωση της Fed ειδικότερα σε ότι αφορά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από έξι χρόνια. Ελπίδα των αγορών είναι πως η Fed θα αφήσει να εννοηθεί πως το επόμενο βήμα «εξομάλυνσης» της νομισματικής πολιτικής θα γίνει μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v