Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 1,27 δολ. υποχωρεί και πάλι το ευρώ

Το ενιαίο νόμισμα υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων. Σενάρια για νέες κινήσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αγορές και εταιρικών ομολόγων

Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται και πάλι το ενιαίο νόμισμα έναντι του δολαρίου, εν μέσω σεναρίων για νέα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 1,2689 δολ. καθώς το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι διεξάγεται έντονη συζήτηση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αγορά και εταιρικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ έχει ήδη ξεκινήσει τις αγορές καλυμμένων ομολόγων και το πρόγραμμα στοχευμένων φτηνών δανείων TLTROπρος τις τράπεζες. Ο Λικ Κοέν, του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ δήλωσε πάντως σε συνέντευξή του στη LesEchoπως «δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση» για αγορά τέτοιων τίτλων.

«Αυτή την στιγμή παίζουμε το παιχνίδι της υπομονής» εξηγεί ο NeilJonesτης MizuhoBank και συμπληρώνει πως οι επενδυτές περιμένουν από την ΕΚΤ «να πατήσει την σκανδάλη». Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,2% στα 135,76 γεν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v