Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακά κέρδη για το αμερικάνικο νόμισμα

Το αμερικάνικο νόμισμα ενισχύθηκε οριακά την Παρασκευή, έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων. Βουτιά για το δολάριο Καναδά. Παρέμειναν κοντά στα υψηλά πολλών εβδομάδων το ευρώ και η βρετανική λίρα.

Το αμερικάνικο δολάριο σημείωσε μικρά κέρδη έναντι των περισσότερων ανταγωνιστικών νομισμάτων, την ώρα που το δολάριο Κανάδα πραγματοποίησε βουτιά μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία. 

Ο δείκτης ICE που καταγράφει τις κινήσεις του αμερικάνικου νομίσματος έναντι άλλων έξι νομισμάτων, ενισχύθηκε στις 81,131 μονάδες από 81,028 μονάδες το βράδυ της Πέμπτης. 

Το αμερικάνικο δολάριο παραμένει υπό πίεση από την έκθεση της περασμένη Παρασκευής που έδειξε ότι η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας την αβεβαιότητα σχετικά με τις κινήσεις της Fed και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. 

Το νόμισμα δεν βρήκε σημαντική στήριξη από τις δηλώσεις μιας μερίδας αξιωματούχων της Fed, για πιθανή επιβράδυνση του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων το 2013.

Το ευρώ και η βρετανική λίρα παρέμειναν κοντά στα υψηλά εβδομάδων έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, ενώ το αυστραλιανό δολάριο διεύρυνε τα κέρδη μετά τα στοιχεία για την Κίνα, την μεγαλύτερη αγορά για τις εξαγωγές της Αυστραλίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v