Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά επτά εβδομάδων η λίρα

Η "μελλοντική καθοδήγηση" της BoE έδωσε ώθηση στη βρετανική λίρα, η οποία αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. Πτώση για το δολάριο έναντι των βασικών νομισμάτων. Σε χαμηλό ενάμιση μήνα έναντι του γεν.

Το δολάριο διολίσθησε την Τετάρτη έναντι όλων των βασικών νομισμάτων, ενώ η βρετανική λίρα εκτοξεύτηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων μετά την "μελλοντική καθοδήγηση" από την BoE.

Το αμερικάνικο νόμισμα έφτασε σε χαμηλό ενάμιση μήνα έναντι του γεν.

Η βρετανική λίρα ενισχύθηκε 0,92% στα 1,5503 δολάρια, από 1,5354 δολάρια την Τρίτη. Η τελευταία φορά που η λίρα είχε κλείσει πάνω από τα 1,55 δολάρια ήταν στις 20 Ιουνίου.

Η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συνδέσει το ενδεχόμενο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής με την πορεία που καταγράφεται στην αγορά απασχόλησης, και συγκεκριμένα με μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 7%.

Η άνοδος της λίρας οφείλεται σύμφωνα με αναλυτές στο ότι η αγορά περίμενε μια πολύ πιο επιθετική ανακοίνωση από τον Mark Carney.

Ο δείκτης του δολαρίου που καταγράφει την κίνηση του αμερικάνικου νομίσματος έναντι έξι άλλων νομισμάτων συμπεριλαμβανομένου και του ευρώ, υποχώρησε στις 81,348 μονάδες από 81,609 μονάδες το βράδυ της Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v