Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα στοιχεία της ανεργίας στηρίζουν το ευρώ

Τα θετικά μηνύματα για την οικονομία στηρίζουν το ευρώ. Στα 1,3285 δολ. το ενιαίο νόμισμα με τη μείωση του αριθμού των ανέργων στην ευρωζώνη. Περιορισμένες οι κινήσεις καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον χρησμό της Fed.

Διστακτική άνοδο καταγράφει το ευρώ μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη, αν και οι κινήσεις παραμένουν επιφυλακτικές καθώς οι αγορές αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το πότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση στην αντισυμβατική νομισματική πολιτική.

Ο συνολικός αριθμός των ανέργων στην ευρωζώνη μειώθηκε κατά 24.000 άτομα αν και το ποσοστό ανεργίας έμεινε αμετάβλητο στο 12,1%. Έτσι το ενιαίο νόμισμα ενισχύεται κατά 0,2% στα 1,3285 δολ.

Έναντι του γεν το ευρώ υποχώρησε κατά 0,1% στ 129,86 γεν. Οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος είναι περιορισμένες ενόψει και των συνεδριάσεων σε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Τράπεζα της Αγγλίας. Ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι δηλώνει ότι τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης αποσπασμάτων από τις συνεδριάσεις της ευρωτράπεζας, εξέλιξη που θα μπορούσε να επηρεάσει τις δυνατότητες επικοινωνίας της ΕΚΤ και την αντίδραση των αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v