Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες πιέσεις για το δολάριο με φόντο τη Fed

Τα στοιχεία για την ανεργία των ΗΠΑ οδηγούν σε αναθεώρηση των σεναρίων για τις επόμενες κινήσεις της Fed. Το δολάριο υποχωρεί στα 98,52 γεν και στα $1,3264 δολ. έναντι του ευρώ.

Πιέσεις ασκούνται στο αμερικανικό νόμισμα καθώς αναθεωρούνται τα σενάρια για τις επόμενες κινήσεις της Fed μετά και τα τελευταία στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 162.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 7,4%από 7,6% τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 184.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι η ανεργία θα υποχωρήσει στο 7,5%.

Οι αναλυτές επισημαίνουν πως τα στοιχεία για την απασχόληση αυξάνουν τις πιθανότητες να παραταθεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed. Έκαναν δε λόγο, όχι για αλλαγή στην τάση, αλλά για υπερβολικές προσδοκίες της αγοράς.

"Είναι συζητήσιμο αν τα στοιχεία ήταν θετικά ή αρνητικά. Σίγουρα δείχνουν ότι η Fed θα βρίσκεται εδώ για κάποιο καιρό ακόμα" υποστήριξε αναλυτής της Wells Fargo στο Bloomberg.

Έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, το δολάριο υποχωρεί κατά 0,4% στα 98,52 γεν. Έναντι του ενιαίου νομίσματος, το αμερικανικό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά στα 1,3264 δολ. Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg υποχωρεί κατά 0,1% στις 1.027,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v