Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το γεν

Σε υψηλό επτά εβδομάδων το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου. Άγγιξε τα 97,08 γεν. Επαναπατρισμός κεφαλαίων για την αργία του Ομπόν. Τι περιμένουν οι αναλυτές από συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Η ισχυρή άνοδος του γεν είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης στην αγορά συναλλάγματος, στο οποίο μάλιστα αποδίδεται εν μέρει και η κάθετη πτώση του Nikkei κατά 4%.

Ενώ το δολάριο κινείται ανοδικά έναντι των περισσότερων «ανταγωνιστών» του, έναντι του ιαπωνικού γεν υποχωρεί αγγίζοντας μάλιστα τα 97.08 γεν που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 εβδομάδων. Το ευρώ επίσης υποχωρεί έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κατά 1% στα 128,61 γεν.

Αναλυτές αποδίδουν τη σημαντική ενίσχυση του γεν στην αργία του Ομπόν. «Υπάρχουν αρκετές προσδοκίες ότι οι επενδυτές θα ρευστοποιήσουν ή επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, ενόψει της αργίας» εξηγεί ο Neil Jones, της Mizuho Corporate Bank.

Σήμερα ωστόσο, ξεκίνησε και η συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, με τα προγνωστικά να αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει νέα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v