Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλύπτει το χαμένο έδαφος το δολάριο

Κέρδη για το δολάριο για πρώτη φορά μετά από τρεις συνεδριάσεις. Επί τάπητος οι δηλώσεις του Robert Fisher και τα νέα σενάρια για τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Καλύπτει το χαμένο έδαφος το δολάριο

Ανοδικά κινείται το δολάριο για πρώτη φορά μετά από τρεις ημέρες κυρίως έναντι του ιαπωνικού γεν και εν μέσω νέων σεναρίων για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Bank of Dallas, R. Fisher.

O Αμερικανός τραπεζίτης δήλωσε από το Πόρτλαντ ότι οι επενδυτές δεν πρέπει να θεωρούν δεδομένο πως το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα συνεχιστεί επ΄άπειρον.

Οι δηλώσεις του Fisher ήρθαν λίγο μετά την ανακοίνωση της ανόδου του δείκτη υπηρεσιών ISM. Ο δείκτης αναρριχήθηκε στο 56 τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη άνοδο, στο 53. Τον Ιούνιο ο δείκτης είχε κλείσει στο 52,2. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση άνω του 50 δείχνει ανάκαμψη στον τομέα, ενώ υπό του 50 δείχνει συρρίκνωση.

Έτσι το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 0,1% έναντι του ιαπωνικού, στα 98,43 γεν. Νωρίτερα είχε αγγίξει τα 99,95 γεν που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουλίου. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα είναι σχεδόν αμετάβλητο στα 1,3263 δολ.. Το ευρώ όμως, αποδυναμώθηκε έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κατά 0,2% στα 130,54 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v