Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη σε τρόφιμα-ποτά, στα ύψη η Danone λόγω Pepsi

Ο κλάδος τροφίμων και ποτών, με την αρωγή και των τεχνολογικών επιχειρήσεων, ωθεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, που καταγράφουν ανοδικές τάσεις για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Ο κλάδος τροφίμων και ποτών, με την αρωγή και των τεχνολογικών επιχειρήσεων, ωθεί υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, που καταγράφουν ανοδικές τάσεις για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Η SABMiller (+6,9%) ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει λατινοαμερικάνικη ζυθοποιία, ενώ η Groupe Danone εκτινάσσεται 11%, καθώς φημολογείται η εξαγορά της από την PepsiCo.

Αναλυτές αναφέρουν ότι εν γένει είναι ευνοϊκά διακείμενοι στις αγορές τροφίμων και ποτών, λόγω του ανοίγματός τους στις αναδυόμενες αγορές και των δυνατών ισολογισμών τους.

Η Danone εκτινάσσεται στα 87,775 ευρώ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Challenges στις 6 Ιουλίου, το οποίο παρέθεσε το Euro2day, η αμερικανική PepsiCo μελετά το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς εξαγοράς της γαλλικής επιχείρησης προς 30 δισ. ευρώ.

Η PepsiCo διέψευσε την υπόθεση του περιοδικού ότι έχει συγκεντρώσει μερίδιο 3% στον όμιλο και δεν σχολίασε κατά πόσον μελετά το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφοράς.

Πάντως η είδηση ώθησε υψηλότερα το σύνολο του κλάδου και η Unilever ενισχύεται 2%, ενώ η Cadbury Schweppes 1,9%.

Τα αποτελέσματα της IBM εμπνέουν άνοδο και στον τεχνολογικό κλάδο και η STMicroelectronics ενισχύεται 1,1%, η Atos Origin 1,9% και η SAP 1%.

Η France Telecom υποχωρεί 1% μετά από δημοσίευμα που θέλει τον όμιλο να μελετά προσφορά εξαγοράς της ισπανικής Grupo Auna.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,21% στις 5.203 μονάδες, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,36% στις 4.736 μονάδες και ο CAC 0,65% στις 4.391 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Μετά τα ευοίωνα αποτελέσματα της International Business Machines, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ανάλογα θα είναι τα αποτελέσματα της Intel και της Yahoo!, που περιλαμβάνονται στις 34 εταιρίες του S&P 500 που ανακοινώνουν αποτελέσματα σήμερα.

Από το μέτωπο των macro, αναμένεται η ανακοίνωση των κατασκευών νέων οικιών, που προβλέπεται ότι αυξήθηκαν τον Ιούνιο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v