Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών με το βλέμμα στα macro ΗΠΑ

Οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις παραμένουν πρωταγωνιστές στην άνοδο, ενώ ώθηση προσφέρουν η Vodafone Group και η HBOS μετά την σύσταση της Goldman Sachs για αγορά των μετοχών τους.

Οι πετρελαϊκές επιχειρήσεις παραμένουν πρωταγωνιστές στην άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η τιμή του πετρελαίου διαπραγματεύεται πάνω από τα 61 δολάρια ανά βαρέλι.

Σημαντική ώθηση προσφέρουν επίσης η Vodafone Group και η HBOS μετά την σύσταση της Goldman Sachs για αγορά των τίτλων. Με κέρδη 2,4% αντιδρά η Marks & Spencer στην πρόβλεψη ότι πιθανότατα θα ανταποκριθεί στους στόχους για τα περιθώρια κέρδους και τις περικοπές των δαπανών.

Οι βασικοί δείκτες στις μεγάλες ευρωαγορές προσεγγίζουν τα υψηλότερα επίπεδα τριετίας και ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,6% στις 5.248 μονάδες, ενώ ο DAX ακολουθεί με άνοδο 0,23% στις 4.663 μονάδες και ο CAC 0,38% στις 4.330 μονάδες.

Η Total ενισχύεται 1% και η Eni 1,1%.

Η Vodafone κερδίζει 1,1% μετά την αναβάθμιση της σύστασης σε ”υπερ-απόδοση” από ”ίση απόδοση” και η HBOS, ο μεγαλύτερος οίκος στεγαστικών δανείων στη Βρετανία 1,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης για την μετοχή της επίσης σε ”υπερ-απόδοση.”

Η Banca Intesa ενισχύεται 3,4% καθώς ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κάνει περισσότερες εξαγορές στην ανατολική Ευρώπη. Η Burberry Group εκτινάσσεται 5,5% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων α’ τριμήνου 9%.

Μικτό άνοιγμα, με άνοδο για τον δείκτη Dow Jones και σταθεροποιητικές τάσεις για τον S&P, προοιωνίζουν τα futures στην Wall Street, εν αναμονή της ανακοίνωση σημαντικών επιχειρηματικών και μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Από το εταιρικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση της αποτελεσμάτων τριμήνου της Advanced Micro, της Apple, της Harley-Davidson και της Abbott Laboratories.

Από το μέτωπο των στατιστικών στοιχείων, θα ανακοινωθεί το εμπορικό έλλειμμα Μαΐου. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το έλλειμμα παρέμεινε σταθερό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στα 57 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v