M&S: Μείωση πωλήσεων για έβδομο συνεχές τρίμηνο

Η Marks & Spencer ανακοίνωσε μείωση των πωλήσεων στις αλυσίδες λιανικής πώλησης ρούχων για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η επίμονη επιβράδυνση της καταναλωτικής δραστηριότητας δεν επιτρέπει ανάκαμψη.

M&S: Μείωση πωλήσεων για έβδομο συνεχές τρίμηνο
Η Marks & Spencer ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων στις αλυσίδες λιανικής πώλησης ρούχων για έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο, καθώς η επίμονη επιβράδυνση της καταναλωτικής δραστηριότητας δεν επιτρέπει ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων που λειτουργούν επί ένα έτος τουλάχιστον μειώθηκαν 5,4% στο οικονομικό α’ τρίμηνο. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση 4,5%.

Οι πωλήσεις ειδών ρουχισμού και επίπλων μειώθηκαν 11% ενώ οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν 0,7%.

Ο διευθύνων σύμβουλος Stuart Rose, που ανέλαβε τον μεγαλύτερο βρετανικό όμιλο του είδους πέρσι, για να αποτρέψει την επιθετική προσφορά εξαγοράς του δισεκατομμυριούχου Philip Green, δεν έχει κατορθώσει να αναθερμάνει τις πωλήσεις, εξαιτίας της απροθυμίας των καταναλωτών να προχωρήσουν σε δαπάνες, καθώς επιβραδύνει η οικονομική ανάπτυξη.

Η περίοδος καλοκαιρινής εκκαθάρισης θα αρχίσει στον όμιλο 18 ημέρες νωρίτερα από πέρσι, με 40% λιγότερα αποθέματα, ανακοίνωσε ο Rose.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v