Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος ευρωαγορών, το ενδιαφέρον στα macro ΗΠΑ

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών και υποχωρούν των ομολόγων, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο θα έχουν περιορισμένη επίδραση στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και των επιχειρηματικών κερδών.

Ενισχύονται οι τιμές των μετοχών και υποχωρούν των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις οικονομικές επιπτώσεις των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο και συμπεραίνουν ότι αυτές θα έχουν μικρή επίδραση στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και των επιχειρηματικών κερδών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,19%, ενώ ο DAX κερδίζει 1,01% στις 4.575 μονάδες και ο CAC 1,44% στις 4.281 μονάδες.

Το δεκαετές ομόλογο του γερμανικού δημοσίου υποχωρεί, ωθώντας τις αποδόσεις στο 3,20% μετά το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ.

Πρωταγωνιστές της ανόδου στα χρηματιστήρια είναι η British Airways (1,8%) και η Nokia (1,7%).

Αισθητή είναι η ανάκαμψη και των ασφαλιστικών εταιριών, μετά την χθεσινή κατρακύλα, καθώς εκτιμάται ότι ο κλάδος θα ανταπεξέλθει στο κόστος. Η Allianz ενισχύεται 1,2%.

Ανοδικές τάσεις προοιωνίζουν και για το άνοιγμα των αμερικανικών δεικτών οι προθεσμιακές αγορές. Με σημαντική άνοδο προβλέπεται να αντιδράσει η Alcoa στην ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα κερδών β’ τριμήνου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για την κατάσταση στην απασχόληση. Προβλέπεται ότι οι αμερικανοί εργοδότες πρόσθεσαν 200.000 εργαζομένους στους μισθολογικούς καταλόγους τους τον Ιούνιο, αισθητά περισσότερους από τους 78.000 του Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v