Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Είσοδος SABMiller στη Λ.Αμερική μέσω της Bavaria

Η SABMiller δέχτηκε να πληρώσει στην οικογένεια Σάντο Ντομίνγκο 3,5 δισ. δολάρια για να εξασφαλίσει τον έλεγχο της κολομβιανής Grupo Empresarial Bavaria, που είναι η δεύτερη ισχυρότερη παραγωγός μπύρας στη Λατινική Αμερική.

Είσοδος SABMiller στη Λ.Αμερική μέσω της Bavaria
Η SABMiller, τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, δέχτηκε να πληρώσει στην οικογένεια Σάντο Ντομίνγκο 3,5 δισ. δολάρια για να εξασφαλίσει τον έλεγχο της κολομβιανής Grupo Empresarial Bavaria, που είναι η δεύτερη ισχυρότερη παραγωγός μπύρας στη Λατινική Αμερική.

Η νοτιοαφρικανικής ”καταγωγής” SABMiller, που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο προωθείται για πρώτη φορά στη Λατινική Αμερική, ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της AmBev από την InBev προς 11,2 δισ. δολ.

Οι ευρωπαϊκές ζυθοποιίες εξαγοράζουν ανταγωνιστές σε αναπτυσσόμενες οικονομίες, καθώς οι εθνικές αγορές έχουν πλέον ωριμάσει και οι Αμερικανοί στρέφονται όλο και πιο πολύ στη βότκα, το ουίσκι και το κρασί.

Οι ζυθοποιίες, όπως η InBev, η Heineken και η Carlsberg έχουν δαπανήσει 67 δισ. δολάρια για 400 εξαγορές στα τελευταία πέντε χρόνια. Χθες η InBev αγόρασε την ρωσική Tinkoff και την περασμένη εβδομάδα η Heineken ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Baikal Beer στη Σιβηρία.

Η λατινοαμερικάνικη αγορά είναι πιο κερδοφόρος από άλλες αναπτυσσόμενες, όπως η Κίνα. Οι ζυθοποιίες απολαμβάνουν κέρδος 15 δολ. ανά εκατόλιτρο ενώ στην Κίνα 2 δολ. ανά εκατόλιτρο μπύρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v