Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία:Εκτίναξη ασφαλιστικών-τραπεζικών εξαγωγών

Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και άλλοι χρηματο-πιστωτικοί οργανισμοί κατέθεσαν καθαρές εξαγωγές ύψους 19 δισ. στερλινών στο 2004, μέγεθος σχεδόν τριπλάσιο από το αντίστοιχο μια δεκαετία πριν.

Βρετανία:Εκτίναξη ασφαλιστικών-τραπεζικών εξαγωγών
Οι βρετανικές ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και άλλοι χρηματο-πιστωτικοί οργανισμοί κατέθεσαν καθαρές εξαγωγές ύψους 19 δισ. στερλινών (31,92 δισ. δολ.) στο 2004, μέγεθος σχεδόν τριπλάσιο από το αντίστοιχο μια δεκαετία πριν.

Καμία άλλη προηγμένη οικονομία δεν απολαμβάνει την επιτυχία της Βρετανίας στην εξασφάλιση τέτοιων εξαγωγικών εσόδων από τον χρηματο-οικονομικό κλάδο.

Μολονότι η Ελβετία και η Γερμανία απολαμβάνουν επίσης μικρά εμπορικά πλεονάσματα στις χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Γαλλία είναι καθαροί εισαγωγείς στον κλάδο.

Η λονδρέζικη εκτίναξη αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των επιχειρήσεων στο Σίτυ, την ”καρδιά” της οικονομικής ζωής της Βρετανίας.

Η συμβολή των χρηματο-οικονομικών εσόδων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας έχει περιορίσει την διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος της Βρετανίας, το οποίο κατά τα’άλλα διογκώνεται στο πλαίσιο της εκτίναξης των εισαγόμενων προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v