Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

France Tel:”Φλερτάρει” ισπανική κινητή τηλεφωνία

Μετά από τέσσερα χρόνια ”συμμάζεμα,” η France Telecom φέρεται να μελετά την προσφορά εξαγοράς της ισπανικής επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας Amena, καθώς αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για συμφωνίες στο χώρο και εισβάλλουν τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.

France Tel:”Φλερτάρει” ισπανική κινητή τηλεφωνία
Η France Telecom φέρεται να μελετά την προσφορά εξαγοράς της Amena, ισπανικής επιχείρησης κινητής τηλεφωνίας, η αξία της οποία ανέρχεται, μαζί με τα χρέη στα 9 δισ. ευρώ.

Η πιθανολογούμενη επιστροφή του γαλλικού ομίλου σε φάση εξαγορών, την οποία μεταδίδουν οι Financial Times, εκδηλώνεται καθώς εμφανίζεται εκ νέου ενδιαφέρον για τον κλάδο και στρατηγικοί επενδυτές με τη συνεργασία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων αναζητούν συμφωνίες στο χώρο.

Η επενδυτική εμπιστοσύνη επιστρέφει καθώς οι πρώην κρατικοί τηλεπικοινωνιακοί φορείς, όπως η France Telecom, αρχίζουν να ”κοιτάζουν έξω” και πάλι, έχοντας περάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ”συμμαζεύοντας” τους ισολογισμούς που είχαν εξοντώσει με τις υπερβολικές εξαγορές τους.

Η Amena ανήκει στην Auna, η οποία έχει αυτόνομη μονάδα σταθερής και καλωδιακής τηλεφωνίας η οποία αποτιμάται στα 2,6 δισ. ευρώ. Το σύνολο του ομίλου Auna έχει αναλάβει να δημοπρατήσει η Merrill Lynch και, εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή της χρονιάς.

Η France Telecom είχε στο παρελθόν αποκλείσει την διεκδίκηση, καθώς οι μέτοχοι της Auna εμφανίζονταν να θέλουν να μελετήσουν μόνο προσφορές εξαγοράς του συνόλου της επιχείρησης.

Την περασμένη εβδομάδα η Merrill Lynch έλαβε προσφορές για την Auna από δύο ανταγωνιστικά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Το ένα κονσόρτιουμ, που περιλαμβάνει την Kohlberg Kravis Roberts, την μονάδα ιδιωτικών επενδύσεων της Goldman Sachs και την BC Partners κατέθεσε προσφορά για το σύνολο της Auna.

Η δεύτερη προσφορά χωρίστηκε στα δύο, με την μια ομάδα που καταρτίζεται από την Blackstone, την Carlyle, την Providence και την Permira να διεκδικούν την Amena και την Providence μαζί με την Ono και τρεις εταιρίες ιδιωτικών κεφαλαίων να διεκδικούν τις επιχειρήσεις σταθερής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v