Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική ανάκαμψη στις ευρωαγορές

Δειλά βήματα ανόδου μετά τις ισχυρές ρευστοποιήσεις της χθεσινής συνεδρίασης. Με κέρδη έκλεισε τελικά και ο Nikkei. Τα βλέμματα στη Γερμανία και στο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo.

Διστακτική άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση, ενώ και στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei έκλεισε τελικά με θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,28% στις 8375 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,44% στις 3984 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,2% στις 6.710 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 0,28% στις 8367 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,95% στις 6028 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,44% στις 17.083 μονάδες.

Νωρίτερα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei αν και ξεκίνησε βαθιά στο κόκκινο, έκλεισε τελικά με κέρδη 0,84%. Προηγήθηκε φραστική παρέμβαση του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, ο οποίος δήλωσε ότι είναι «εξαιρετικά επιθυμητή» η σταθερότητα στις αγορές.

Η προσοχή όλων στρέφεται τώρα στη Γερμανία και στο δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo. Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε το πρώτο τρίμηνο κατά 0,1% με στήριξη πρωτίστως από τις καταναλωτικές δαπάνες του ιδιωτικού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v