Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου... συνέχεια στις ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες πήραν την σκυτάλη των κερδών από την Ασία. Κινητήριος δύναμη τα οικονομικά μεγέθη. Πρωταγωνιστούν τράπεζες, αυτοκινητοβιομηχανίες και κυκλικοί κλάδοι. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall

Την σκυτάλη της ανόδου από τη Wall Street και τις ασιατικές αγορές πήραν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που αγγίζουν νέο ρεκόρ 5ετίας. Με κινητήριο δύναμη τα θετικά στοιχεία για τη διεθνή οικονομία, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται σε πράσινο έδαφος, με τις τραπεζικές μετοχές και τους κυκλικούς κλάδους να πρωταγωνιστούν..

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,34% στις 8426 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,23% στις 4010 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται χαμηλότερα κατά 0,12% στις 6.715μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,52% στις 8536 μονάδες. Ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,73% στις 6.071 μονάδες καθώς οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες της χώρας προειδοποιούν για τον κίνδυνο μετάδοσης του κυπριακού ιού και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,68% στις 17.485 μονάδες

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Την Παρασκευή, η Wall Street έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό λόγω των απροσδόκητα θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Λίγο αργότερα, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, συνεχίζει ανοδικά μετά το μίνι ράλι της Παρασκευής και τα θετικά στοιχεία για τις πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Ανοδικά κινούνται και οι τραπεζικές μετοχές. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Ιntesa Sanpaolo SpA ενισχύεται κατά 2.7%, η Royal Bank of Scotland κατά 2.7% και η Commerzbank κατά 2.3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v