Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική ώθηση στις ευρωαγορές

Ανοδικό γύρισμα στους ευρωδείκτες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο τραπεζικός κλάδος. Ράλι 14% για Commerzbank και 9% για την ιταλική MPS. Ύφεση 0,2% στην ευρωζώνη. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

Ανοδικό γύρισμα καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές με πρωταγωνιστή τις τραπεζικές μετοχές και την ιταλική Banca Monte dei Paschi di Siena να καταγράφει άλμα 8% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αγορών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,07% στις 8344 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,18% στις 3973 μονάδες και στο Λονδίνο ο FΤSE 100 κατά 0,19% στις 6.696 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει άνοδο 1,02% στις 8561 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει κέρδη 0,3% στις 6049 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται υψηλότερα κατά 0,53% στις 17.405 μονάδες.

Σταθεροποιητικά κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Η Banco Espirito Santo ενισχύεται κατά 3,9% και η Credit Agricole κατά 3,7%. Η μετοχή της Commerzbank εκτοξεύεται κατά 14% μετά τις έντονες πιέσεις των τελευταίων ημερών. Το ταμείο σταθεροποίησης της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε το placement 625 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας.

Εκτός από τα εταιρικά αποτελέσματα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στα οικονομικά μεγέθη. Η ευρωζώνη κατέγραψε ύφεση 0,2% το πρώτο τρίμηνο του έτους, μεγαλύτερη από ότι προέβλεπαν αγορές και αναλυτές. Η αρχική κατήφεια όμως, αντικταστάθηκε από τα νέα σενάρια για τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Η αγορά μπορεί να είναι σίγουρη για ένα πράγμα, για τη μαζική ρευστότητα που δίνεται από τις κεντρικές τράπεζες. Με τις αποδόσεις των ομολόγων σε τέτοια επίπεδα, οι μετοχές φαίνεται πως είναι η μόνη ενδιαφέρουσα επενδυτική τοποθέτηση» εξηγεί και ο Thierry Jabes, της 360 Asset Managers

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v