Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Απογοητεύει ο δείκτης επενδυτικού κλίματος ZEW στη Γερμανία. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι εταιρίες κοινής ωφέλειας. Πτωτικά και τα futures της Wall.

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές καθώς τα στοιχεία για το επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία εντείνουν τον προβληματισμό αναφορικά με την πορεία της ευρωζώνης.

Έτσι, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,15% στις 8266 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,36% στις 3930 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,07% στις 6627 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,42% στις 8422 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 2,73% στις 6049 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται οριακά κατά 0,05% στις 17.188 μονάδες

Ο κλάδος των εταιριών κοινής ωφέλειας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Severn Trent καταγράφει άλμα 18% καθώς η εταιρεία ύδρευσης δήλωσε ότι δέχθηκε προσφορά εξαγοράς. Κέρδη 3,5% καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Post καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε οριακή βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, στο 36,4 από 36,3 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές πάντως, προέβλεπαν μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία και ενίσχυση του δείκτη στο 38,3.

Τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν για την κινεζική οικονομία προκαλούν προβληματισμό. Παράλληλα, η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, έστω και κατά 0,1%, δεν κατόρθωσε να στηρίξει το Dow Jones κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v