Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Για κατοχύρωση κερδών μιλούν οι αναλυτές. Αφορμή οι δηλώσεις στελεχών της Fed για ενδεχόμενο μείωσης της ποσοτικής χαλάρωσης. Βουτιά 5,9% στη FLSmidth & Co.

Ήπιες πιέσεις καταγράφουν οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να βρίσκουν αφορμές για ρευστοποιήσεις κερδών καθώς η άνοδος του τελευταίου μήνα ανέρχεται στο 9%.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,34% στις 8341 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,42% στις 3962 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,19% στις 6.675 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται οριακά κατά 0,03% στις 8545 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,35% στις 6042 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει οριακή πτώση 0,09% στις 17.529 μονάδες.

Η αφορμή για τις διορθωτικές κινήσεις δόθηκε από αξιωματούχο της Fed, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από την στρατηγική ποσοτικής χαλάρωσης στις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Τζον Γουίλιαμς, πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο ο οποίος δήλωσε ότι η επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης και η βελτίωση που καταγράφεται στην αγορά εργασίας μπορεί να οδηγήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΑ σε μείωση των αγορών ομολόγων μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.

Ο Γουίλιαμς είναι ο πρώτος αξιωματούχος της Fed που μιλά ανοιχτά για αυτό το ενδεχόμενο, αλλά είναι στέλεχος της Fed χωρίς δικαίωμα ψήφου αυτό το χρόνο.

Κάθετη πτώση 5,9% καταγράφει η μετοχή της FLSmidth & Co καθώς ανακοίνωσε βουτιά 85% στα κέρδη πρώτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v