Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση για ανάσα στις ευρωαγορές

Διορθωτικές κινήσεις από τα πολυετή υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης. Πιέσεις στον τουριστικό κλάδο με αφορμή το -16% στην Carnival. Τα βλέμματα στη Fed. Με βήμα σημειωτόν τα futures της Wall.

Ανάσα παίρνουν οι ευρωπαϊκές από τις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις που έφεραν χθες τον DAX σε νέο ιστορικό υψηλό και τον βρετανικό FTSE 100 στο υψηλότερο επίπεδο 13 ετών.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,28% στις 8431 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,44% στις 4005 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,08% στις 6.761 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,96% στις 8433 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει πτώση 0,45% στις 6041 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 0,94% στις 17.344 μονάδες.

Με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Ο Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 0,3%. κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, ο δείκτης έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008 με πρωταγωνιστικό κλάδο τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Επισημαίνεται ότι από το Μάρτιο του 2009 ο δείκτης καταγράφει ράλι 96% καθώς ο Μάριο Ντράγκι δεσμεύθηκε να διατηρήσει την ενότητα του ευρώ, ενώ ο Μπεν Μπερνάνκε προχώρησε σε τρεις γύρους ποσοτικής χαλάρωσης.

Οι αγορές αναμένουν την αυριανή κατάθεση του επικεφαλής της Fed στο Κογκρέσο κυρίως ως προς το εάν θα δώσει κάποιο στίγμα για το χρονοδιάγραμμα εξόδου των ΗΠΑ από την αντισυμβατική νομισματική πολιτική.

Ο τουριστικός κλάδος δέχεται πιέσεις στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η μετοχή της Carnival καταγράφει βουτιά 16%. Η εταιρεία κρουαζιέρας προχώρησε σε υποβάθμιση του στόχου για το έτος. Πτώση 1,5% καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Bank καθώς η JPMorgan Cazenove προχώρησε σε υποβάθμιση της σύστασης για τη γερμανική τράπεζα σε neutral από overweight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v