Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και Fed "βούλιαξαν" 2% τις ευρωαγορές

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την «λοκομοτίβα» κινεζική οικονομία και οι αμφιβολίες για την διάρκεια του προγράμματος παροχής ρευστότητας από την αμερικανική Federal Reserve προκάλεσαν κάθετη πτώση στις ευρωαγορές.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την «λοκομοτίβα» κινεζική οικονομία, όπου ο καίριος κλάδος της μεταποίησης βούλιαξε αναπάντεχα σε επίπεδα που δείχνουν συρρίκνωση της δραστηριότητας πίεσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε αισθητή διόρθωση από τα προηγούμενα πολυετή υψηλά.

Τα κινεζικά στοιχεία συνδυάστηκαν με τις αμφιβολίες για την διάρκεια του προγράμματος παροχής ρευστότητας από την αμερικανική Federal Reserve, που προκάλεσαν σημαντικές πιέσεις στην Wall Street χθες.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδηλωθούν έντονες πιέσεις στις διεθνείς αγορές, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει με "βουτιά" 7,3%.

Κάθετη πτώση εμφάνισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE υποχωρησε 2,09% στις 6.697 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 2,1% στις 8.352 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε με πτώση 2,08% στις 3.967 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v