Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μένουν από καύσιμα οι ευρωαγορές

Ήπιες πιέσεις για τους περισσότερους δείκτες. Στο στόχαστρο οι μετοχές των τραπεζών. Δεν υπάρχουν θετικές ειδήσεις για να συνεχιστεί το ράλι του 2013. Η προσοχή στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα.

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τις τράπεζες να βρίσκονται για μία ακόμη φορά στο στόχαστρο και τους επενδυτές να στρέφουν της προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,28% στις 7.612 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,23% στις 3.642 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0,18% στις 6.266 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 0,29% στις 8.055 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI είναι σχεδόν αμετάβλητος με οριακή πρώτη 0,06% στις 6.156 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται σημειώνει απώλειες 0,89% στις 16.382 μονάδες.

«Οι αγορές έχουν ξεμείνει από καύσιμα» δήλωσε ο Lex van Dam της Hampstead Capital αναφερόμενος στην έλλειψη θετικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν το ράλι. Ακόμη και η ισχυρή άνοδος στο Τόκιο, που πλησίασε το 2%, δεν κατάφερε να στηρίξει τις ευρωπαϊκές αγορές ούτε και οι αναφορές για νέα αναπτυξιακά μέτρα από την Ιαπωνία.

Η μετοχή της Norsk Hydro αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή της συνεδρίασης με κέρδη 2.8%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε στροφή στην κερδοφορία.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Michelin υποχωρεί κατά 2,9% καθώς τα λειτουργικά της κέρδη δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αγορών. Κάθετη πτώση 8% καταγράφει και η μετοχή της TomTom μετά την προειδοποίηση της διοίκησης για απότομη πτώση στην κερδοφορία του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v